Często zadawane pytania
Wszelkie czekoladowe produkty należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Najbardziej optymalna jest temperatura 12-20 stopni Celsjusza.
Nasze praliny przechowywane w temperaturze 12-20 stopni Celsjusza zachowują swoje najlepsze cechy przez 4 tygodnie. Przechowywane w temperaturze pokojowej powinny zostać spożyte w ciągu 10 dni.
Nie. O czas przydatności do spożycia naszych produktów dbamy stosując wyłącznie naturalnie występujące w przyrodzie składniki - sorbitol, cukier i alkohol (w pralinach na bazie likierów).
Tak. Jesteśmy pionierami w Polsce we wdrażaniu nowych dyrektyw europejskiego prawa spożywczego dotyczących bezpieczeństwa żywności. Co bardzo ważne, w przeciwieństwie do wielu konkurencyjnych marek stosujemy jedynie barwniki AZO-free, dzięki czemu możemy być pewni, że nasze produkty są bezpieczne dla każdego - także dla dzieci i kobiet w ciąży.
W przeważającej większości używamy czekolady pochodzącej od belgijskiego producenta, choć pojedyncze elementy kolekcji stworzone są także w oparciu o czekoladę francuską i włoską.
Wszystkie stosowane czekolady są sygnowane znakiem Fair Trade oraz fundacji Cocoa Horizons, co oznacza uczciwą współpracę z farmerami kakaowców na całym świecie, przez co możliwe jest budowanie dobrobytu w małych społecznościach.
Według deklaracji producentów wykorzystywanych surowców wszystkie czekolady (z wyjątkiem NXT) mogą zawierać śladowe ilości mleka. Podczas produkcji dokładamy wszelkich starań, aby ewentualne śladowe ilości pozostały śladowe, co owocuje bardzo pozytywnymi opiniami wśród naszej rosnącej grupy bardzo wymagających Klientów.
Jedynie praliny zawierające chrupkę zawierają gluten. Skład każdego produktu z naszej oferty oraz wykaz alergenów jest dostępny w opisie każdego produktu.
Oj tak, jak najbardziej!
Dysponujemy opakowaniami na 5 szt., 9 szt., 15 szt., 16 szt. Zamówienia niestandardowe są rozdzielane na kilka opakowań, aby praliny nie przemieszczały się w transporcie, co rodziłoby ryzyko ich uszkodzenia.
Tak, wszystkie nasze produkty wytwarzamy ręcznie.
Na ten moment niestety nie. Wyjątkiem są festiwale czekolady, organizowane w całym kraju, w których bierzemy udział. Chocolatier zaś rozwija się prężnie i z czasem zapewne zostanie otwarty salon sprzedaży stacjonarnej w większych miastach w Polsce.
Nie. Produkty Kolekcji Vegan wytwarzane są bez wykorzystania surowców pochodzenia zwierzęcego. Używane czekolady mają zastrzeżenie producenta o zawartości śladowych ilości mleka, a więc produkty nie mają statusu pozbawionych laktozy.

